Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:
«Να ανοίξει ελεγχόμενα και με πρωτόκολλα σε εξωτερικούς χώρους η εστίαση – Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία της και οι πολίτες την υπομονή τους».

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει το πιο μακρόχρονο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης. Έχει οδηγήσει την κοινωνία στα όριά της και την χώρα σε ένα τραγικό θέατρο του παραλόγου, με: - την κόπωση από την αποτυχημένη στρατηγική που εφαρμόζεται εδώ και έξι μήνες ενώ το ΕΣΥ παραμένει υπό κατάρρευση και τα κρούσματα εκτός ελέγχου, - τις καθημερινές αντιφάσεις της κυβέρνησης, - τις πολιτικές αποφάσεις τις οποίες στη συνέχεια καλείται να επικυρώσει η Επιτροπή - και την πλειοδοσία υπουργών στα τηλεπαράθυρα, ερήμην των επιστημόνων, για το ποιος θα ανοίξει περισσότερες δραστηριότητες, Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία της και οι πολίτες την υπομονή τους. Από τη μία συνεχίζει προσχηματικά ένα αποτυχημένο ιδιότυπο lockdown την ώρα που οι πολίτες συνεχίζουν να στοιβάζονται κάθε μέρα στα ΜΜΜ, στους μαζικούς χώρους εργασίας και από την άλλη προσπαθεί να πείσει πως ο μοναδικός υπαρκτός κίνδυνος για την πανδημία είναι ο συνωστισμός σε πλατείες και δημόσιους χώρους. Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει. Να σταματήσει να στοχοποιεί τους πολίτες. Να σταματήσει τον παραλογισμό που οδηγεί τη χώρα στη διάλυση. Καλούμε επιτέλους τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να προχωρήσει παράλληλα σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Να εφαρμοστούν κανόνες ασφάλειας που θα επιτρέψουν το αυτονόητο: την κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας της χώρας.

Προηγούμενο άρθροΚ. Βελόπουλος στον Focus FM: Αυτά είναι τα εγκληματικά λάθη του Δένδια στην Άγκυρα-ΗΧΗΤΙΚΟ
Επόμενο άρθρο«Πλήρης επιβεβαίωση της Ελληνικής Λύσης για την αποτυχημένη πολιτική του καθολικού κλεισίματος δια στόματος της κ. Αθηνάς Λινού»