«Μετά από ένα δεκαήμερο σιωπής για την άγρια δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Χαρακτήρισε απλά “επιχειρησιακές αστοχίες” ένα πρωτοφανές φιάσκο, υποτιμώντας το γεγονός ότι 200 νεοναζί χούλιγκανς από την Κροατία μπήκαν και διέσχισαν ανενόχλητοι τη μισή χώρα μέχρι την Αθήνα με τραγικό επίλογο τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Αρκέστηκε στην ανακοίνωση μέτρων που έχει ήδη εξαγγείλει τον Φεβρουάριο του 2022 μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, όπως το να κλείσουν οι λέσχες οπαδών, και μέτρων εντός γηπέδων, παραβλέποντας ότι το τραγικό γεγονός στη Νέα Φιλαδέλφεια συνέβη εκτός γηπέδου την προηγούμενη ημέρα του αγώνα».

Γενικεύοντας σημειώνει: «Σαν να μην κυβερνούσε ο ίδιος την προηγούμενη τετραετία, δήλωσε ότι θα διαλύσει τις παθογένειες. Χωρίς καμία διάθεση ανάληψης πολιτικής ευθύνης, επιμένει να κρατάει στη θέση του και να στηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου. Για ακόμη μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων και προτάσσει αποκλειστικά την επικοινωνία. Με τη στάση του διογκώνει το αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Κοσμίδης: «Έχουμε πάνω απ΄ όλα την πατρίδα μας»
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.:«Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη συνήθη πρακτική, είτε να ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται είτε να γίνονται εξαγγελίες που είναι αβέβαιο κατά πόσο είναι εφαρμόσιμες»