«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει στη Βουλή απολογούμενος. Έχει ξεκάθαρα την πολιτική ευθύνη για τις υποκλοπές», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8».

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη και για αυτό το λόγο απομακρύνθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ο κ. Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ, είναι παράδοξο να μην έχει ευθύνη ο ίδιος, ο οποίος τοποθέτησε στη θέση του τον κ. Δημητριάδη και άλλαξε το νόμο για να βάλει στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ κάποιον που δεν είχε τα κριτήρια για να μπει», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Πρόσθεσε δε ότι «ψήφισαν τροπολογία –μετά τις καταγγελίες του Θανάση Κουκάκη- έτσι ώστε η ΕΥΠ να μην ενημερώνει την ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις που γίνονται».

«Αυτό που συνέβη δεν είναι καν μια κλασική περίπτωση ότι κάποιος πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Είναι τομή να παρακολουθείται ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και να λέει ο πρωθυπουργός ότι ήταν νόμιμη η παρακολούθηση και ότι –δήθεν- εάν το γνώριζε, δεν θα το επέτρεπε. Ο κ. Μητσοτάκης πιάστηκε με ένα ολόκληρο κοπάδι στην πλάτη, τέτοια σκάνδαλα σε όλο τον κόσμο ρίχνουν κυβερνήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Περιμένουμε, επομένως, από τον κ. Μητσοτάκη συγκεκριμένες απαντήσεις μέσα στη Βουλή. Ποιες υπηρεσίες μίσθωσαν το κακόβουλο λογισμικό Predator; Ποια είναι τα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνται –η Καθημερινή την προηγούμενη εβδομάδα έγραψε για επτά πολιτικά πρόσωπα. Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη;», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση για παρακολουθήσεις: Δεν θα ανεχτούμε καμιά απόπειρα συγκάλυψης ή κομματικής εργαλειοποίησης της υπόθεσης
Επόμενο άρθροΚύπρος: Σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6