ΣΥΡΙΖΑ: Μετά από ένα χρόνο, η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην διαχείριση της πανδημίας

Για ανικανότητα, ολιγωρία και ψέματα κατηγορεί την κυβέρνηση σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όσον αφορά τη διαχείριση του κορωνοϊού, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Το σύστημα Υγείας, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βρίσκεται στα όρια του και έχει μετατραπεί σε μονοθεματικό, καθώς γιατροί, νοσοκόμοι και διοικητικοί υπάλληλοι, όπως υποστηρίζει, είναι αντιμέτωποι με το burn out. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνει ότι οι ιδιωτικές κλινικές δεν επιτάσσονται την στιγμή που η Αττική βρίσκεται στο κόκκινο, ενώ το υπουργείο αρνείται ακόμα και τώρα τη συνταγογράφηση των τεστ.

Ένα χρόνο μετά, υπογραμμίζει «αρνούνται μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας και ΜΜΜ που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες. Τα σχολεία ανοιγοκλείνουν χωρίς σχέδιο, χωρίς τεστ και με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα. Ο τουρισμός άνοιξε “ανέμελα”, επίσης χωρίς σχέδιο και πραγματικούς ελέγχους. Οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται αβοήθητοι και ήδη το ένα λουκέτο διαδέχεται το άλλο».

Ένα χρόνο μετά, συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι πολίτες δηλώνουν κουρασμένοι και φοβισμένοι για το μέλλον. Δηλώνουν ότι δεν πάει άλλο με όλες αυτές τις παλινωδίες και τις διαψεύσεις των ψεύτικων προσδοκιών που συνεχώς καλλιεργεί ο κ. Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα, προσθέτει, «βλέπουν τον πρωθυπουργό να κινείται ανέμελα, σαν να βρίσκεται σε άλλη χώρα και εποχή, που παραβιάζει ο ίδιος τα υγειονομικά μέτρα απλά επειδή μπορεί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην διαχείριση της πανδημίας, στο να στηρίξει οικονομικά και ψυχολογικά τους πολίτες. Ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει τα θεμέλια μιας νέας, ακόμη πιο βαθιάς οικονομικής κρίσης. «Ένα χρόνο μετά, το μάθημα της πανδημίας είναι ξεκάθαρο: Στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας και οικονομική στήριξη της κοινωνίας. Για να νικήσει η ζωή», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.