Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξαπολύει επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, κάνοντας λόγο για «Μεσαίωνα» και καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Ο κ. Χατζηδάκης επιβεβαίωσε με τις σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις καταργεί το 8ωρο, θεσπίζει δεκάωρη εργασία με απλήρωτες τις υπερωρίες και με ατομικές συμβάσεις, ώστε ο εργαζόμενος να είναι πλήρως αποδυναμωμένος και να υποχρεώνεται να αποδεχτεί τους όρους του εργοδότη υπό την απειλή απόλυσης», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κηρύττει πόλεμο στους εργαζόμενους με ευκαιρία την πανδημία. Βαφτίζει τον εργασιακό Μεσαίωνα «εκσυγχρονισμό της εργασιακής νομοθεσίας» και προωθεί την απλήρωτη εργασία, το ωράριο «λάστιχο» και τη μείωση αποδοχών μέσα από τις απλήρωτες υπερωρίες.

Αν κάποιος στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είχε εργαστεί κανονικά έστω και μία μέρα στη ζωή του, δεν θα τολμούσε καν να ψελλίσει αυτά τα αίσχη. Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη, μην διανοηθεί να φέρει αυτό το νομοθετικό έκτρωμα στη Βουλή. Όσο για τον κ. Χατζηδάκη, του προτείνουμε να πάρει άδεια από το Υπουργείο του και να πάει να μαζέψει ελιές, όπως με θράσος διαφημίζει δήθεν προς το συμφέρον των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο άρθρο«ΒΟΜΒΕΣ» Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη για Covid-εμβόλιο-Lockdown//ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Νομοσχέδιο για τα εργασιακά «τύπου Μπανγκλαντές»