ΣΥΡΙΖΑ: Η ακρίβεια σαρώνει τα καθηλωμένα εισοδήματα

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με τα επίπεδα του πληθωρισμού σημειώνοντας ότι «σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει ο πληθωρισμός στη χώρα μας για έναν ακόμη μήνα, καθώς για τον Νοέμβριο ανέρχεται στο 9%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat».

Παράλληλα, τονίζουν: «Στη χώρα μας, οι συνέπειες της κρίσης είναι ακόμα πιο δραματικές, καθώς η έκρηξη της ακρίβειας συνοδεύεται με καθήλωση των εισοδημάτων, 2 στους 3 πολίτες έχουν μειώσει ήδη την κατανάλωση ρεύματος και 1 στους 2 τις δαπάνες ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής, όπως καταγράφεται σε έρευνα του ΙΕΛΚΑ».

Επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, η Ε. Αχτσιόγλου και ο Α. Χαρίτσης, υπογραμμίζουν πως «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Όσο και να επιμένει στην επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αντιστρέψει τα βιώματα των πολιτών. Απαιτείται αποφασιστική αλλαγή πολιτικής, αποφασιστική σύγκρουση με τον πυρήνα της ακρίβειας με επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, μείωση των έμμεσων φόρων στην ενέργεια και τα τρόφιμα, πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών, πάταξη της αισχροκέρδειας στην αγορά. Και βέβαια ουσιαστική στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών».

Και καταλήγουν: «Η πολιτική αλλαγή δεν είναι ζήτημα κομματικού ανταγωνισμού, είναι όρος κοινωνικής επιβίωσης».

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Βρέθηκε απανθρακωμένη σορός άνδρα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα
Επόμενο άρθροΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Έπεσαν σωλήνες και σοβάδες στο 1ο Δημοτικό σχολείο Στυλίδας