Ερώτηση για «τη λήψη μέτρων ενάντια στην ασύδοτη καταπάτηση του αιγιαλού και την πλήρη εμπορευματοποίηση των παραλιών» κατέθεσαν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου το κόμματος Νάσου Ηλιόπουλου προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Όπως τονίζεται στο κείμενο της ερώτησης, «τον τελευταίο μήνα γινόμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς σε μέγεθος και ένταση κινήματος από τις τοπικές κοινωνίες των Κυκλάδων, όπου οι κάτοικοι οργανώνονται και ουσιαστικά κάνουν τη δουλειά των αρχών: Διεκδικούν με την ενεργή δράση τους να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρήσεις του αιγιαλού».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέτρεψε αυτό το καθεστώς, επαναρρυθμίζοντας το πλαίσιο προς όφελος των ιδιωτών», ενώ «δεν μεριμνά ούτε καν για την τήρηση αυτού του διευρυμένου πλαισίου».

 

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ TAGESZEITUNG: Η ΝΔ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΩΣ
Επόμενο άρθροΣτο Ισραήλ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας