ΣΥΡΙΖΑ: Δύο οι επιλογές Μητσοτάκη για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Τη στάση του πρωθυπουργού σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής επικρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

 

Όπως σημειώνει, το Σύνταγμα, με το άρθρο 68 παρ. 2, σε ό,τι αφορά στο δικαίωμα σύστασης εξεταστικής επιτροπής από την αντιπολίτευση, «είναι τόσο σαφές, όσο και ο πανικός του κ. Μητσοτάκη: ορίζει ότι η αντιπολίτευση, με πρόταση 60 βουλευτών της, δικαιούται να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης, η οποία και συστήνεται αν πάρει τουλάχιστον 120 ψήφους».

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει δύο επιλογές:

– Είτε θα σεβαστεί το Σύνταγμα και δεν θα προσπαθήσει να παρέμβει, να αλλοιώσει και εν τέλει να στερήσει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να ελέγξει μέσω της πρότασής της για εξεταστική επιτροπή, τα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης.

– Είτε θα επιχειρήσει να παραβιάσει ωμά το Σύνταγμα, παρεμβαίνοντας στη διαδικασία και προτείνοντας άλλη εξεταστική επιτροπή, με παρεμφερές θέμα, πέραν της διαδικασίας που ορίζει το άρθρο 68, παρ 2 του Συντάγματος.

Αν το θέμα του είναι η διεύρυνση του χρονικού πλαισίου για τα προς εξέταση θέματα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί απλά να το ζητήσει μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής. Όπου και την πλειοψηφία θα διαθέτει, και κανένα κόμμα δεν θα το αρνηθεί.

Αν, όμως, το θέμα του είναι ότι δεν το αντέχει, θα του συνιστούσαμε, τουλάχιστον να μην επιχειρήσει να ευτελίσει το ίδιο το Σύνταγμα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των πεπραγμένων του. Θα εκτεθεί ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.​

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών σε «τσαντάκια»
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνικής Αντιστάσεως