ΣΥΡΙΖΑ- Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Το σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων πρέπει να έχει ουσιαστική συμβολή στην επικράτηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Η ΕΕ οφείλει επιτέλους να αποκτήσει ενεργό ρόλο και να μην παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις: άμεση εκεχειρία με παύση των ισραηλινών βομβαρδισμών και της εκτόξευσης ρουκετών από τη Χαμάς, σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τερματισμό των εποικισμών από το Ισραήλ, επανέναρξη αξιόπιστων, άμεσων συνομιλιών και επίλυση του Παλαιστινιακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Ο ίδιος ο κ. Μπορέλ πρέπει να μεταβεί στην περιοχή για διαβουλεύσεις.

Η επίσκεψη Δένδια στην περιοχή, επιτέλους για πρώτη φορά και στην Ραμάλα – στην Παλαιστίνη όπως αποκαλείται επίσημα στην Ελλάδα από το 2016 και όχι στα “παλαιστινιακά εδάφη” – πρέπει να συνοδευτεί από την επιμονή της χώρας στην επίλυση του Μεσανατολικού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ για δύο κράτη που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, στη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο ρόλο της ως γέφυρα στην περιοχή, με ενεργητικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη, την ασφάλεια και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ- ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
Επόμενο άρθροΓλυκά Νερά: Στην ανάκριση του στην ΓΑΔΑ ο γεωργιανός αρνείται κάθε συμμετοχή στην φονική ληστεία