Πυραυλική επίθεση εναντίον της Συρίας, και συγκεκριμένα της Δαμασκού, εξαπέλυσε το Ισραήλ.

Από τη νέα επίθεση στην Συρία υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί και αρκετοί τραυματίες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός κάνει λόγο για πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένας στρατιώτης, και περισσότερους από 15 τραυματίες.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη συνοικία Καφρ Σούσα της συριακής πρωτεύουσας, όπου ένα κτήριο που βρίσκεται κοντά σε ιρανικό πολιτιστικό κέντρο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση της Συρίας βρίσκεται αντιμέτωπη με τον καταστροφικό αντίκτυπο των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 5.800 ανθρώπους ενώ καταφθάνει διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει επανειλημμένως επιθέσεις κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Συρία, στη διάρκεια του 11ετούς εμφυλίου πολέμου, υποστηρίζοντας ότι στοχεύει φιλοϊρανούς μαχητές.

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: Η Τουρκία προβαίνει σε συνεχείς παραβιάσεις και η κυβέρνηση μιλάει για αλλαγή στάσης στις σχέχεις των δυο χωρών
Επόμενο άρθροΈκλεψαν βαν της ΕΛ.ΑΣ έξω από υπηρεσία στο Σουφλί