Συντάξεις: Πώς θα βρείτε την «προσωπική διαφορά»

Αύξηση που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει το 7,75% θα δούνε στις πληρωμές τους οι συνταξιούχοι που θα πάνε «ταμείο» την ερχόμενη εβδομάδα και οι οποίοι θα λάβουν τις συντάξεις Φεβρουαρίου, μαζί με την αναδρομική αύξηση για τον μήνα του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα η αύξηση αυτή αφορά τις κύριες συντάξεις γήρατος, λόγω αναπηρίας καθώς και λόγω θανάτου που εκδόθηκαν μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022.
Δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή που έχουν μικρή προσωπική διαφορά η οποία θα εξαλειφθεί από την αύξηση, καθώς και οι συνταξιούχοι που έχουν αρνητική προσωπική διαφορά.
Μόνο λογιστική και όχι πραγματική θα είναι η αύξηση στις συντάξεις όσων έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, οι οποίοι θα λάβουν ενημερωτικό μήνυμα από τον ΕΦΚΑ μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, για τη μείωση της.
Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, αυτοί είναι οι παλαιοί συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά μεγαλύτερη από 60 – 70 ευρώ, οι συντάξεις των οποίων φτάνει κοντά στα 800 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το ακριβές ποσό που αντιστοιχεί στην προσωπική τους διαφορά, μέσα από τον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ, στην ενότητα «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για συνταξιούχους».
Επόμενο βήμα είναι η «Εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος κύριας σύνταξης», από την λίστα των υπηρεσιών και η εισαγωγή των κωδικών TAXIS.
Στο ενημερωτικό σημείωμα αναγράφονται: η προσωπική διαφορά, οι κρατήσεις, το μεικτό και το καθαρό ποσό της σύνταξής.
Σημειώνεται πως ενδέχεται ο δικαιούχος να μην μπορεί να βρει το «Μηνιαίο Ενημερωτικό Σημείωμα Κύριας Σύνταξης», καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ο υπολογισμός των αποδοχών για περίπου 100.000 συνταξιούχους.

Προηγούμενο άρθροΝεκτάριος Δαπέργολας: Τραγικοί καί ἀμετανόητοι…
Επόμενο άρθροΣτον εισαγγελέα σήμερα ο γυναικοκτόνος της Νίκαιας