Κιλκίς: Δικαστήριο έκρινε συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Συνταγματικό έκρινε το Δικαστήριο του Κιλκίς το νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού, απορρίπτοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας.

Η εργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται. Η γυναίκα επικαλέστηκε την αντισυνταγματικότητα του νόμου.
Στην πρώτη προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε πανελλαδικά, σύμφωνα με το eidisis.gr, το Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, επισημαίνοντας: «… οι οποίες τέλος καμμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Κιλκίς
Στο Κιλκίς, έγινε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς στο κέντρο της πόλης, χθες Παρασκευή.

Η πορεία κατέληξε με συνθήματα κάτω από τα γραφεία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Φραγγίδη, που είχαν ψηφίσει το νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ιατρών και νοσηλευτών, όλου του προσωπικού (υγειονομικού, διοικητικού, υποστηρικτικού) των ιδιωτικών και δημοσίων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑΜΕΑ.

Σύμφωνα με το eidisis.gr η συγκέντρωση έγινε έξω από τα γραφεία του διοικητή του νοσοκομείου, με ομιλία του γενικού γραμματέα του συλλόγου, Αχιλλέα Καλεμκερίδη και χαιρετισμούς από συνδικαλιστές νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση εκτός από νοσηλευτές και γιατρούς του νοσοκομείου συμμετείχαν και εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές του νομού και απλοί πολίτες που διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα και άλλοι που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Ακολούθησε η πορεία με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους του Κιλκίς: «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», «Κάτω η χούντα των πολιτικών», «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι», «Μία είναι η αιτία, δεν θέλανε ποτέ δημόσια υγεία», «Κυριάκο Μητσοτάκη άκου το καλά, αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά»…

Η πρώτη μεγάλη στάση έγινε κάτω από τα γραφεία των βουλευτών Γεωργαντά και Φραγγίδη, όπου διαβάστηκε η απόφαση και το ψήφισμα του συλλόγου, ενώ δεν έλλειψαν και τα συνθήματα για την καταψήφισή τους στις επόμενες εκλογές.

Η πορεία συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στην πλατεία Ειρήνης με χαιρετισμούς και άλλων συνδικαλιστών.

Προηγούμενο άρθροΕσείς τα στείλατε, εμείς τα μοιράζουμε για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ