Συνελήφθησαν στη Ρόδο για κατασκοπεία δύο Έλληνες μουσουλμάνοι με καταγωγή από τη Θράκη

Δύο Έλληνες μουσουλμάνοι με καταγωγή από τη Θράκη συνελήφθησαν στη Ρόδο όπου εργάζονται με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Προηγήθηκε παρακολούθηση εβδομάδων από την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέγραφαν οχυρώσεις και μετακίνηση στρατευμάτων στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης προς όφελος της Τουρκίας, με φωτογραφίες και βίντεο.

Ο ένας εργάζεται σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο στην άγονη γραμμή Καστελλόριζο- Ρόδο και στα άλλα νησιά της περιοχής έχει καταγωγή από την Κομοτηνή και βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τον Αύγουστο του 2020. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΥΠ κατέγραφε συστηματικά τις επαφές του και τις τηλεφωνικές συνομιλίες, από τις οποίες προκύπτει ότι παρείχε πληροφορίες απόρρητου – στρατιωτικού περιεχομένου στους Τούρκους.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος υπηρετεί σε καίρια θέση στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου. Είχε επαφές με τον πρώτο και θεωρείται αρμοδίως ως ο κύριος σύνδεσμος του με τους Τούρκους.

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: «Θεατρικές αντιπαραθέσεις Κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης την ώρα που η οικονομία καταρρέει»
Επόμενο άρθροΟ καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη