Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του Euroferry Olympia – Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Συνελλήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του Euroferry Olympia, του πλοίου που πήρε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας.

Και οι τρείς μετά τις καταθέσεις τους οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο που έχει ενεργοποιηθεί για τη φιλοξενία επιβατών του πλοίου.

Ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση γιατί τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά ώστε να οδηγήσουν σαφή δίωξη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση θα γίνει από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας υπό την επίβλεψη δύο αντιεισαγγελέων και την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας.

Θα εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα του ναυαγίου του εμπρησμού και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

12 κατευθυντήριες γραμμές για την έρευνα δόθηκαν στα μέλη του Λιμεναρχείου απο τους εισαγγελείς. Ανάμεσα σ αυτές η διενέργεια αυτοψίας προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά.

Παράλληλα αναμένεται να λάβουν ένορκες καταθέσεις από όλους τους διασωθέντες αλλά και από άλλους μάρτυρες που είδαν το συμβάν όπως ψαράδες που την ώρα εκείνη βρίσκονταν στην περιοχή.

Προηγούμενο άρθροΝέος γύρος διερευνητικών Επαφών Ελλάδας – Τουρκίας στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη διακινητής παράνομων μεταναστών