Συνελήφθη στην Ελλάδα “Διεθνής” απατεώνας με λεία 28 εκατομμύρια

Μεγάλη υπόθεση οικονομικής απάτης στην οποία εμπλεκόταν Δύο αλλοδαποί οι οποίοι εμπλεκόταν σε μεγάλη απάτη διεθνικού χαρακτήρα συνελήφθησαν, μετά από διασυνοριακή συνεργασία, στις 26 Οκτωβρίου 2022 σε Ελλάδα και Ιταλία.

Σε βάρος τους εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της INTERPOL, σύμφωνα με την οποία εμπλέκονταν σε υπόθεση οικονομικής απάτης, μεγάλης κλίμακας, τύπου «πυραμίδα» (Ponzi scheme).
Η σύλληψη του ενός πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όταν προσπάθησε να εξέλθει αεροπορικώς με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα θύματα της εγκληματικής τους δραστηριότητας ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα σε Ευρώπη και Ασία, με παράνομο οικονομικό όφελος το οποίο ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση, ώστε να εξετασθεί η υπόθεση έκδοσής του.
Ο εκτελεστικός Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων της INTERPOL ευχαρίστησε τις Διωκτικές Αρχές και τα Εθνικά Κεντρικά Γραφεία INTERPOL των εμπλεκομένων χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας (Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας) για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στην συγκεκριμένη, μείζονος σημασίας για τον Οργανισμό, υπόθεση οικονομικού εγκλήματος.

Προηγούμενο άρθροΣτο 9,1% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο – Παρά τη μείωση η ακρίβεια καλά κρατεί
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άτομα που έκλεβαν αντικείμενα από ναούς και ξωκλήσια -Η λεία τους ξεπερνά τις 43.000 ευρώ