Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν  στο πάρκο του Μανχάταν αφού ο Kai Cenat, ένας δημοφιλής influencer  του YouTube και του Twitch, υποσχέθηκε να μοιράσει δωρεάν ηλεκτρονικά gadgets. Μέσα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι θα χαρίσει υπολογιστές, Play Station 5, μικρόφωνα, πληκτρολόγια, κάμερες web, καρέκλες παιχνιδιών, ακουστικά και δωροκάρτες από ένα φορτηγό στο Union Square. «Νιώθω ότι η Νέα Υόρκη το αξίζει πραγματικά», είπε.

Ο δημοφιλής influencer  των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αντιμετωπίζει την κατηγορία για υποκίνηση ταραχών, καθώς σε εκδήλωση στο Union Square Park του Μανχάταν όπου σχεδίαζε να χαρίσει κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, προσέλκυσε πλήθος που υπολογίζεται σε αρκετές χιλιάδες νέους.

Επιπλέον κατηγορείται  για παράνομη συγκέντρωση και, ενδεχομένως, για άλλα εγκλήματα, όπως δήλωσε ο Jeffrey Maddrey, ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος, σε συνέντευξη Τύπου αργά χθες. 

Τα  επεισόδιο, το οποία ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και ουσιαστικά τελείωσαν στις 6 το απόγευμα, είχαν ως αποτέλεσμα 65 συλλήψεις (σχεδόν οι μισοί από αυτούς ανήλικοι). τραυματισμούς αστυνομικών και συγκεντρωμένων  και ζημιές σε  αστυνομικά οχήματα και καταστήματα.

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη:Χειροπέδες σε 27χρονο αλλοδαπό που έκανε βόλτες με κλεμμένο όχημα
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη:Ανήλικος Σύριος ο οδηγός στην επεισοδιακή καταδίωξη στην Λαγκαδά