Συνεδριάζει η επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων. Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πάτρα

Κορυφώνεται η αγωνία για τους μαθητές καθώς σήμερα κατά τη συνεδρίαση των “ειδικών” αναμένεται να παρθούν αποφάσεις. Χθες αργά το βράδυ υπήρξε έκτακτη σύσκεψη  στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία κυρίως της Πάτρας, της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης και το ενδεχόμενο να δοθεί το πράσινο φως για άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Άνοιγμα των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου προανήγγειλε χθες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε πως στόχος είναι να επιστρέψουν μόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή στις τάξεις θα γίνει με την αυστηρή χρήση των self test, τα οποία θα διατίθενται από τα φαρμακεία στους μαθητές ηλικίας 16-18 ετών, από σήμερα ή από αύριο.

Χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, αναφορικά με ξαφνικό μπλόκο στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις αντιδράσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη τόνισε ότι: “Δεν τίθεται ζήτημα μη λειτουργίας επειδή δεν θέλουμε να λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές. Τίθεται θέμα υγειονομικό. Σε ό,τι έχει να κάνει με το λιανεμπόριο μιλάμε για μη αναλώσιμα προϊόντα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από λίγες ημέρες.

Όταν έχουμε επάρκεια τεστ και για το λιανεμπόριο, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και όλο το λιανεμπόριο με τη χρήση τους” τόνισε.

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση – Ανακοίνωση για την προσβολή της Ελλάδας και των Ελλήνων δια στόματος του Λίβυου υπηρεσιακού πρωθυπουργου
Επόμενο άρθροΚινητοποιήσεις υγειονομικών σήμερα στη Θεσσαλονίκη