Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τα Θεοφάνεια

Η απόφαση της κυβέρνησης να γιορταστούν τα Θεοφάνεια χωρίς την παρουσία πιστών στις Εκκλησίες, έφερε εξελίξεις, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συγκάλεσε εκτάκτως τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά από την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή (3.1.2021) για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, αποφάσισε την σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 το πρωί, η οποία θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα.

Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού».

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη
Επόμενο άρθροΔιακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Χαλκιδικής