Συνεχίζεται στη Δ.Ε. Συκεών η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του δήμου Νεάπολης – Συκεών

Από τη Δ.Ε. Συκεών, όπου μεταφέρθηκε από χθες, συνεχίζεται η τρίτη ετήσια τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στη Δ.Ε. Νεάπολης. 

O κύκλος της άνοιξε προχθές, Σάββατο 6 Νοεμβρίου, από τις Δ.Ε. Πεύκων και Αγίου Παύλου, ενώ τη σκυτάλη πήρε από χθες, Κυριακή 7 Νοεμβρίου, η Δ.Ε. Συκεών, όπου η Αιμοδοσία θα συνεχιστεί έως και την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, ενώ από την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου η Αιμοδοσία θα μεταφερθεί στη Δ.Ε. Νεάπολης, όπου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021. 

Η προσέλευση των εθελοντών θα γίνεται ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης του COVID-19.

Ήδη, η συμμετοχή των εθελοντών είναι για ακόμα μία φορά συγκινητική, με 120 νέες μονάδες να προστίθεται το Σάββατο και την Κυριακή στη Δημοτική Τράπεζα Αίματος από μικρούς και μεγάλους, παλιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες και αιμοδότριες που στέλνουν καθημερινά το δικό τους ηχηρό μήνυμα προσφοράς, αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας, κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και ευσυνειδησίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ανθρωπιάς του δήμου, προσφέροντας μια πολύτιμη ανάσα βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και στο Σύστημα Υγείας της χώρας μας. 

Για ακόμα μία φορά η νέα γενιά έδωσε βροντερό «παρών» στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του δήμου και όπως σημείωσαν η Ελευθερία Ευαγγελοπούλου και ο Δημήτρης Μπουμπούτσικας που συμμετέχουν «μία ή και παραπάνω φορές κάθε χρόνο στις Αιμοδοσίες του δήμου», «συνεισφέρουμε για τους συνανθρώπους μας, γνωρίζοντας τις τραγικές ελλείψεις που δυστυχώς υπάρχουν».

Ταυτόχρονα, ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, αλλά και εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ενημερώνουν τους εθελοντές για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας», βλαστοκυττάρων και την εγγραφή τους στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων. Μάλιστα, μόλις χθες, πέντε νέα μέλη εγγράφηκαν και έδωσαν δείγμα ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

«Στις κρίσεις απαντούμε με κοινωνική αλληλεγγύη και προσκαλούμε κάθε συνάνθρωπό μας που μπορεί, να συμμετάσχει στη μεγάλη προσπάθεια του δήμου μας για μία κρίσιμη ανάσα ζωής στους συνανθρώπους μας που μας περιμένουν, για την ενίσχυση των νοσοκομείων μας που δοκιμάζονται από τρομακτικές ελλείψεις σε αίμα» σημειώνουν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, απευθύνοντας προς όλους μήνυμα-πρόσκληση συμμετοχής «Προσέχουμε, τηρούμε όλα τα μέτρα, και συνεχίζουμε και να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Δίνουμε αίμα, γινόμαστε δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων, γινόμαστε δωρητές οργάνων».

 

Το πρόγραμμα

Κι αυτή η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ. Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», και με την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Νεάπολης 

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Νεάπολης 

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 // 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Νεάπολης

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη

 

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Διχαστική και επικίνδυνη η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Επόμενο άρθροΤΩΡΑ: Χωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης