Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να δίνουν και σήμερα το πρωί ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να το κρατήσουν μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Εκτός από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, στην μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς συμμετείχαν μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, τα οποία άνοιγαν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από τον Αρχαία Ολυμπία, ενώ ανέλπιστος σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν η άπνοια που επικράτησε σε όλη την διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αναμένεται να ξεκινήσουν ρίψεις νερού εναέρια πυροσβεστικά μέσα, τα οποία αναμένεται ότι θα βοηθήσουν σημαντικά στο έργο της πυρόσβεσης.

Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη ενημερωθεί οι κάτοικοι των κοινοτήτων Λαντζόι και Λιναριά, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα, έτσι ώστε αν χρειαστεί να απομακρυνθούν γρήγορα από τα σπίτια τους.

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός σήμερα 05/08 στη Μακεδονία και τη Θράκη
Επόμενο άρθροΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Σέρρες