Συνεχίζεται για 6η μέρα η φωτιά στη Δαδιά Έβρου – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για τέσσερις περιφέρειες

Σε εξέλιξη για 6η μέρα η πυρκαγιά στο Σουφλί Έβρου.

Στο δάσος της Δαδιάς, όπου κάηκαν περισσότερα από 25.000 στρέμματα έκτασης η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε αυξημένη επαγρύπνηση ειδικά σε ό,τι αφορά στη νοτιοδυτική πλευρά προς Λευκίμη.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αδιάκοπα 320 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν από αέρος καθόλη την διάρκεια της ημέρας 10 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα. Στη μάχη συνδράμουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους, που πραγματοποιούν αραίωση της καύσιμης ύλης.

Στη Λέσβο όπου περισσότερα από 17.000 στρέμματα κάηκαν στην πυρκαγιά στα Βατερά, δύο είναι τα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στη Βρύσα και στη Ρογκαδά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η πυρκαγιά έχει κάψει περίπου 17.000 στρέμματα πευκοδάσους και αγροτικών καλλιεργειών.

Σε ύφεση βρίσκεται και η πυρκαγιά στα Κρέστενα της Ηλείας και σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν καεί περίπου 7.000 στρέμματα πευκοδάσους και ελαιοκαλλιεργειών, ενώ έχουν καεί πολλά ζώα στα ποιμνιοστάσια που υπάρχουν στην περιοχή.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές, καθώς πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Τρίτη (26.07.2022) για τέσσερις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιφέρειες:

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας.

Προηγούμενο άρθροKαιρός: Στα ύψη ο υδράργυρος – Πού θα σημειωθούν 40άρια
Επόμενο άρθροΣτον αέρα η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης – Συμφωνία στην ΕΕ για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης