Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συνάντησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα στη Μόσχα, επιδιώκοντας την εμβάθυνση των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών.

Οι δύο άντρες αποκάλεσαν ο ένας τον άλλον «αγαπητέ μου φίλε» στη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο σήμερα το απόγευμα πριν από ένα δείπνο, για να ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες αύριο Τρίτη.

Ο Πούτιν είπε στον Σι ότι βλέπει τις προτάσεις της Κίνας για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία με σεβασμό, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το προτεινόμενο ειρηνευτικό σχέδιο του Πεκίνου για την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Κίνα παρουσίασε στα τέλη Φεβρουαρίου ένα έγγραφο 12 θέσεων για την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στο οποίο ζητεί από τη Μόσχα και το Κίεβο να «σταματήσουν τις εχθροπραξίες» και να διεξαγάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε τον Κινέζο ομόλογό ότι: «η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν «πολλά καθήκοντα και πολλούς κοινούς στόχους».

Ο Σι εξήρε τις «στενές σχέσεις» μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου λέγοντας ότι: «είμαστε εταίροι σε μια παγκόσμια στρατηγική συνεργασία. Είναι αυτό το καθεστώς που καθορίζει ότι πρέπει να υπάρχουν στενές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας».

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού κι άλλες αστοχίες στη γραμμή του μετρό προς Πειραιά
Επόμενο άρθροΙ. Αμπατζόγλου- Θ. Μαλκίδης στον Focus FM 103.6 για το “Κέντρο ψευτο-Μακεδονικής Γλώσσας”: «Παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας από τη Συμφωνία των Πρεσπών»