«Για να κάνετε οικονομία, ίσως πρέπει να παρακάμψετε το πρωινό γεύμα», είναι ο τίτλος άρθρου της Wall Street Journal με θέμα την αύξηση των τιμών προϊόντων βασικής κατανάλωσης.

«Ας πίνουν απλώς ένα φλιτζάνι καφέ, αλλά καβουρδισμένο, όχι στιγμιαίο. Οι τιμές του καβουρδισμένου καφέ μειώθηκαν κατά 0,1% τον περασμένο μήνα, αλλά ο στιγμιαίος καφές αυξήθηκε κατά 3,6% μηνιαία»… Αυτή είναι η πρόταση της Wall Street Journal στους Αμερικανούς πολίτες προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν οικονομία εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων.

«Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο πρωινό παρουσίασαν απότομη αύξηση στις τιμές τους λόγω της συντονισμένης επίδρασης που είχαν ο κακός καιρός, η διάδοση ιώσεων και η συνεχιζόμενες συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», αναφέρει το άρθρο.

Συνεχίζει παραθέτοντας τις αυξήσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα αυγά, τα οποία στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,5% μόνο τον Ιανουάριο, ενώ σε σχέση με την περσινή χρονιά η αύξηση ανέρχεται στο 70,1%. Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι η επιδημία της γρίπης των πουλερικών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της τιμής τους.

Η… κατάληξη του άρθρου λοιπόν είναι ξεκάθαρη:

«Οι λάτρεις του πρωϊνού ίσως να είναι καλύτερα αν περιοριστούν σε μια κούπα καφέ».

Προηγούμενο άρθροΈρευνα της εφημερίδας Guardian για την ομάδα Χόρχε που χακάρει εκλογές // BINTEO
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων σήμερα στο κέντρο