Συμφωνήθηκε και ανοίγει ανθρωπιστικός διαδρομος ασφαλείας για την απομάκρυνση αμάχων

Φωτογραφία Αρχείου

Ανθρωπιστικός διάδρομος και κατάπαυση πυρός ανοίγει στην Ουκρανία για την απομάκρυνση αμνάχων από δύο περιοχές.

Η απόφαση αυτή αφορά τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. «Συμρφωνηθηκε με τις ουκρανικές αρχές σίγαση όπλων», συμπλήρωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Το υπουργείο διευκρίνισε παράλληλα ότι οι μετακινήσεις από τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και τα σημεία εξόδου έχουν οριστεί στη συμφωνία που έγινε με τις ουκρανικές αρχές.

Ο συγκεκριμένος ανθρωπιστικός διάδρομος οδηγεί από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια στη δυτική Ουκρανία. Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αμάχους θα αναχωρούν από τρία διαφορετικά σημεία της πόλης ενώ υπάρχει η δυνατότητα για όσους επιθυμούν να φεύγουν με τα δικά τους αυτοκίνητά αυστηρά στη διαδρομή που έχει οριστεί και όχι εκτός του συγκεκριμένου διαδρόμου.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ζήτησε παράλληλα από τους οδηγούς να αξιοποιήσουν πλήρως όλο τον χώρο που διαθέτουν στα οχήματά τους.

Προηγούμενο άρθροΤέλος από σήμερα οι μάσκες στους ανοικτούς χώρους από σήμερα, τι μέλει γενέσθαι όμως με πιστοποιητικά και τεστ;
Επόμενο άρθροΞεκίονησε η επιχείρηση απομάκρυνσης 25 ατόμων από την Οδησσό – Μεταξύ τους και Έλληνες