Συμφωνία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου Ε.Ε για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid

Βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ για το «Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid» (EU Digital Covid Certificate).

Την είδηση ανακοίνωσε στο twitter o Βέλγος Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά: «Λευκός καπνός: Έχουμε συμφωνία στην πρόταση της Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid. Καλωσορίζω τη σημερινή συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ. Παραδώσαμε αυτό το νέο εργαλείο σε χρόνο ρεκόρ για να διασφαλίσουμε την ελεύθερη μετακίνηση όλων των πολιτών».

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων για το πιστοποιητικό, ο οποίος είχε διάρκεια πάνω από τέσσερις ώρες. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθούν.

Ο Κανονισμός για το πιστοποιητικό θα πρέπει να εγκριθεί από τα Κράτη – Μέλη και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 7-10 Ιουνίου.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: «Δεν μπορεί Έλληνας Πρωθυπουργός να δηλώνει ότι είναι φίλος με κάποιον που λέει να μοιράσουμε το Αιγαίο με τους τούρκους»
Επόμενο άρθρο«Τις επόμενες μέρες θα επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατος…» λέει ο σύζυγος της 44χρονης που έπαθε θρόμβωση μετά το εμβολιασμό με AstraZeneca