Συλλήψεις υπόπτων που σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στη Δανία

Μετά από αντιτρομοκρατική επιχείρηση ευρείας κλίμακας το Σαββατοκύριακο, οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν, καθώς τους βαρύνουν υποψίες ότι σχεδίαζαν να διαπράξουν μία ή περισσότερες τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα.

«Δυστυχώς, η υπόθεση αυτή δείχνει ότι η τρομοκρατική απειλή παραμένει σοβαρή για τη Δανία», τόνισε ο Δανός πρωθυπουργός Νικ Χέικερουπ μέσω Twitter. Παράλληλα, ευχαρίστησε τις αρχές της Γερμανίας για τη συνεργασία που προσέφεραν στην PET.

Την Πέμπτη, οι γερμανικές διωκτικές αρχές ενημέρωσαν το Γερμανικό Πρακτορείο ότι τρία αδέρφια από τη Συρία συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στη Γερμανία (στο κρατίδιο της Έσσης) και στη Δανία το Σαββατοκύριακο, καθώς υπήρχαν υποψίες πως προετοιμάζονταν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες με τη χρήση εκρηκτικών υλών.

Μια εκπρόσωπος της PET δεν θέλησε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση όταν επικοινώνησε μαζί της το Γερμανικό Πρακτορείο. Η έρευνα που διενεργείται βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και εκκρεμούν ακροάσεις υπόπτων ενώπιον δικαστών κεκλεισμένων των θυρών, εξήγησε η εκπρόσωπος.