Για την τραγωδία των Τεμπών και τα εκλογικά αποτελέσματα, που μάλλον δεν επηρεάστηκαν όπως πολλοί ανέμεναν από το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου, μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο Βαγγέλης Βλάχος, ο αδερφός του οποίου Βάϊος, έχασε άδοξα τη ζωή του εκείνη τη μέρα.

«Μέχρι τη μέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές, δε με άφηναν να κοιμηθώ. Με ήθελαν από τις πρωινές εκπομπές μέχρι το βράδυ. Τα είχα παρατήσει όλα στη ζωή μου (σ.σ. για να βγαίνει στα ΜΜΕ). Με το που προκηρύχθηκαν οι εκλογές και “έπεσαν” τα 9 εκατομμύρια, όλα αυτά σταμάτησαν κατευθείαν», ανέφερε αρχικά για την αντιμετώπιση του θέματος από τα τηλεοπτικά μέσα.

«Κάθε μέρα σκεφτόμαστε ότι μπορεί να υπήρχαν θύματα που να επιβίωσαν της σύγκρουσης αλλά κάηκαν ζωντανοί. Κάθε ενδεχόμενο είναι πιθανό, αλλά μετά από τρεις μήνες δεν έχουν δοθεί οι απαντήσεις που ψάχνουμε (σ.σ. οι συγγενείς των θυμάτων), είπε ο κ. Βλάχος για τα αναπάντητα ερωτήματα που ταλανίζουν τους συγγενείς των θυμάτων μέχρι σήμερα.

Αναφορικά με την εύκολη επικράτηση της ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, που συνοδεύτηκε με πρωτιά του Κώστα Καραμανλή στις Σέρρες, σχολίασε:

«Εγώ το αισθάνθηκα σαν μια δεύτερη ταφόπλακα να έπεσε πάνω μας. Γιατί δε μπορούμε να αγνοήσουμε ότι ένα κομμάτι του προβλήματος να αντιμετωπίσουμε είναι το πολιτικό. Περισσότερο εγώ δε θα μιλήσω για τους Έλληνες πολίτες. Όταν έρχεται αυτό το αποτέλεσμα εκ των υστέρων η Κυβέρνηση το λαμβάνει ως επιβράβευση των όσων έκανε. Και με στεναχωρεί αυτό»

«Εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση μετά τις εκλογές ήταν μια έρευνα για τα κριτήρια που οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα και απάντησαν ότι οι λιγότερο σημαντικοί λόγοι ήταν τα Τέμπη και μετά οι υποκλοπές(…) Αυτό που έχω να πω ότι τα κάθε Τέμπη και τα σκάνδαλα που μαθαίνει ο κόσμος είναι αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας του κράτους και της διαφθοράς», πρόσθεσε.

«Η Δάφνη(σ.σ. σύντροφος του αδερφού του) ήταν στην εντατική τρεις εβδομάδες και σώθηκε χάρη στην παρέμβαση δύο αντρών που την τράβηξαν από τις φλόγες. Αλλιώς θα καίγονταν ζωντανή. Έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, τα σωματικά τραύματα, αλλά εξακολουθεί να κάνει φυσικοθεραπείες(…) Οι επιζώντες δεν έλαβαν την ψυχολογική υποστήριξη που θα έπρεπε τρεις μήνες μετά», υπογράμμισε για την κατάσταση των επιζώντων, που κυρίως αποκόμισαν πέρα από σωματικά, βαριά ψυχολογικά τραύματα.

«Το χειρότερο σε αυτή την υπόθεση είναι να μην αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Ανεξαρτήτως του τι ψήφισε ο καθένας, πιστεύω ότι όλος ο λαός θέλει να αισθανθεί ότι αποδόθηκε Δικαιοσύνη», κατέληξε, αναφερόμενος στο ακαταδίωκτο που αφορά τους εμπειρογνώμονες που ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας.

 

Προηγούμενο άρθροΊλιον: Ξεκινά η δίκη για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου
Επόμενο άρθροΞεψύχησε 63χρονη τουρίστρια στη Χαλκιδική – Το ασθενοφόρο έκανε πάνω από μια ώρα για να φτάσει