Ενδιαφέροντα στοιχεία μελετών παρουσίασε στον ρ/σ Focus ο μοριακός Βιολόγος Παναγής Πολυκρέτης που εργάζεται στην Ιταλία.

Υπογράμμισε ότι «σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, με τη συμμετοχή πολλών ερευνητών από όλο τον κόσμο, αμφισβητούνται οι αριθμοί θανάτων από covid-19 και οι κλινικές μελέτες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer».

«Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε παρατηρήσει  ότι πολλές κυβερνήσεις καπηλεύονται την επιστήμη, για να δικαιολογήσουν αποφάσεις και μέτρα που περισσότερο φαίνεται να έχουν πολιτική σκοπιμότητα παρά να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία. Ως επιστήμονας έχω ηθικό χρέος να διαχωρίσω τη θέση μου. Να ενημερώσω τους πολίτες που δε γνωρίζουν ότι η επιστημονική κοινότητα αυτή τη στιγμή, δεν είναι σύσσωμη σύμφωνη με αυτά που συμβαίνουν. Υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που αντιδρούν, που δεν συμφωνούν με το αφήγημα περιθωριοποιούνται και δεν έχουν ούτε θα έχουν ποτέ βήμα στα συστημικά ΜΜΕ. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν ακόμα επιστήμονες που παράγουν έρευνα υπερασπιζόμενοι την επιστημονική αλήθεια και την ίδια την ηθική υπόσταση της επιστήμης» σημείωσε ο κ. Πολυκρέτης.

«Αξίζει», είπε, «να  αναφερθώ σε μια δημοσίευση λίγων ημερών στο επιστημονικό περιοδικό Toxicology reports με τον τίτλο “Γιατί εμβολιάζουμε τα παιδιά κατά της covid-19”. Σε αυτή τη μελέτη πήραν μέρος διάφοροι ερευνητές από πολλές χώρες, ανάμεσά τους και δύο Έλληνες, από Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Η μελέτη ξεκινάει αμφισβητώντας το ίδιο το δικαίωμα των εμβολίων κατά της covid-19. Οι ερευνητές ξεκινούν με την προϋπόθεση ότι τα εμβόλια πρέπει να παρέχουν ανοσία και να προλαμβάνουν τη λοίμωξη και τη μετάδοση. Εφόσον τα διαθέσιμα εμβόλια δεν κάνουν τίποτα από όλα αυτά, προτιμούν να τα αποκαλούν “θεραπείες ” και όχι εμβόλια”», ανέφερε προσθέτοντας ότι «το άρθρο χρησιμοποιεί δεδομένα από τις ΗΠΑ από την αρχή της πανδημίας, μέχρι τα μέσα Ιουνίου του 2021 και συζητά τρία βασικά θέματα».

«Αμφισβητείται έντονα η  μέθοδος με την οποία καταγράφηκαν οι θάνατοι από τον ιό. Στα τέλη Μαΐου του 21 οι θάνατοι από covid 19 στις ΗΠΑ έφτασαν περίπου τις 600.000. Αυτός ο αριθμός αμφισβητήθηκε για διάφορους λόγους. Πριν αναπτυχθούν τα διαγνωστικά τεστ, οι γιατροί έκαναν διαγνώσεις με βάση την κλινική εικόνα του ασθενή. Στη συνέχεια , όταν υιοθετήθηκε το PCR test σημειώθηκαν πολλά ψευδώς θετικά κρούσματα, λόγω του μεγάλου αριθμού των κύκλων που διπλασιάζουν το προϊόν της κάθε αντίδρασης με λογαριθμική αύξηση. Οι επιστήμονες τονίζουν επίσης ότι, οποιοσδήποτε ασθενής θετικός στο PCR test πέθανε, καταλογίστηκε ως θάνατος από covid, ανεξάρτητα από την ποσότητα και κυρίως από την βαρύτητα των υποκείμενων νοσημάτων. Σύμφωνα με το CDC το 94% των θανάτων σημειώθηκε σε ασθενείς με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Άρα αυτοί οι επιστήμονες εκτιμούν οτι οι θάνατοι που αποδίδονται αποκλειστικά στην covid-19 στις ΗΠΑ, ανέρχονται περίπου στις 35.000. Και αυτός ο αριθμός είναι απόλυτα συγκρίσιμος με τους θανάτους που προκαλεί η εποχική γρίπη» τόνισε.

«Το επόμενο που αναλύουν αυτοί οι επιστήμονες» συνέχισε ο κ. Πολυκρέτης « είναι ακόμα πιο συγκλονιστικό και αφορά στις κλινικές μελέτες που επέτρεψαν στη Pfizer να λάβει έγκριση για επείγουσα χρήση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων».

«Για να λάβει την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης , η Pfizer υπέβαλε 2 μελέτες. Στη δεύτερη και μεγαλύτερη, οι συμμετέχοντες ανήκαν στις ακόλουθες ηλικιακές ομάδες: Το 0.2% ανήκε στην ηλικιακή ομάδα 12-15, το 77,8% στις ηλικίες 16-64, το 17,6% στην ηλικιακή ομάδα 65-74 και μόλις το 4,4% ανήκε σε ηλικίες 75 και άνω. Γνωρίζουμε ότι ο ιός προκαλεί τους περισσότερους θανάτους στις ηλικίες από 75 και άνω. Από τις προκαταρκτικές μελέτες αποκλείστηκαν ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Αν λάβουμε υπόψη ότι η θνησιμότητα της covid -19 σε άτομα κάτω των 70, κυμαίνεται μεταξύ 0 και 0,31% είναι προφανές ότι οι κλινικές δοκιμές της Pfizer θα έδειχναν 95% αποτελεσματικότητα», υπογράμμισε.

«Οι ερευνητές ασχολούνται  και με το ζήτημα των παρενεργειών, εξετάζοντας δεδομένα που έχουν καταγραφεί στο Αμερικάνικο Σύστημα Αναφοράς Παρενεργειών (σ.σ. VAERS) Μέχρι τις 24/5 2021, το VAERS  είχε λάβει 4.863  αναφορές θανάτων μετά από εμβολιασμό, το  60% των οποίων είχε σημειωθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του εμβολίου. Και είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το εύρημα ότι ενώ οι θάνατοι από covid-19 στα παιδιά και τους έφηβους είναι αμελητέοι στατιστικά, δεν είναι καθόλου αμελητέοι όταν προέρχονται από παρενέργειες εμβολίων», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μια ακόμα ανησυχητική εκτίμηση  που κάνει η ομάδα των ερευνητών είναι το ότι, εφόσον  αυτά τα εμβόλια προκαλούν την παραγωγή αντισωμάτων, κατά της πρωτεΐνης ακίδας του κορονοϊού και εφόσον τα ίδια τα ανθρώπινα κύτταρα, είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της πρωτεΐνης αυτής, μετά από κάθε αναμνηστική δόση που κάνουμε, οι αυτοάνοσες αντιδράσεις, μπορεί να είναι όλο και πιο δυνατές. Με λίγα λόγια, με τις προηγούμενες δόσεις έχουμε εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αναγνωρίζει την ακίδα και να επιτίθεται σε οποιοδήποτε κύτταρο παράγει την ακίδα.

Υπάρχουν ακόμα  πρόσφατες μελέτες στο εξωτερικό, οι οποίες διαπιστώνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να προκαλέσει μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα στους εφήβους οι οποίοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν λόγω των παρενεργειών αυτών, παρά λόγω covid», ανέφερε.

Τέλος, είπε ότι αξίζει να σημειωθεί ότι «στο VAERS οι  θάνατοι που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στο Vice ανέρχονται στις 18.853  και αυτός ο αριθμός είναι υψηλότερος από τους  θανάτους που έχουν καταγραφεί  από όλα τα εμβόλια τα τελευταία 30 χρόνια».

Ακούστε εδώ τη συνέντευξή του στον Στ. Δαμιανίδη:

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ανυπεράσπιστη η χώρα μας έναντι των μεταλλάξεων
Επόμενο άρθροΚαταπέλτης ο καρδιολόγος Κωνσταντίνος Αρβανίτης! Κατατροπώνει το αφήγημα του ΕΟΔΥ, βασισμένο σε ανάλυση των στοιχείων που έδωσε ο ίδιος ο Οργανισμός