Την άδικη μεταχείριση εργαζομένων του ΕΚΑΒ και τις κυρώσεις με τις οποίες απειλούνται επειδή… τόλμησαν να διεκδικήσουν το δίκιο τους κατήγγειλε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη η δικηγόρος υπεράσπισής τους, Όλγα Βλόντζου.

«Για να καταλάβουμε τη συμπεριφορά της διοίκησης και της διεύθυνσης του ΕΚΑΒ θα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Έχουμε αυτούς τους ανθρώπους που ήταν σε αναστολή και εκδίδεται αυτή η απόφαση 2332 του ΣτΕ και ορίζει ότι η αναστολή καθηκόντων τους είναι αντισυνταγματική, για το διάστημα 1/4/2022-31/12/2022/ Όφειλε, λοιπόν, η διοίκηση του ΕΚΑΒ και η Κυβέρνηση να επαναφέρει τα πράγματα εκεί που θα ήταν πριν από αυτές τις αποφάσεις. Αυτό λέει το Κράτος Δικαίου, μέσω του ΣτΕ, που είναι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Ενώ, λοιπόν, όφειλαν να βγάλουν αποφάσεις ανάκλησης των αναστολών, να τους καταβάλλουν δεδουλευμένα για το παραπάνω διάστημα και ενώ όφειλαν αναδρομικά να τους ασφαλίσουν για όλο αυτό το διάστημα που τους είχαν ανασφάλιστους, δεν έκαναν τίποτα. Οι εκκλήσεις των πρώην τελούντων σε αναστολή με εξώδικα επανειλλημέννα. Το αίτημα των εργαζομένων δεν είναι αμφισβητούμενο, είναι αναμφισβήτητο με τη “σφραγίδα” του ΣτΕ. Ζητούν συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, καταβολή των δεδουλευμένων και ασφαλιστική κάλυψη»

Η κ. Βλόντζου κατέληξε:

«Ως μέσο διεκδίκησης, είναι είτε η απεργία, είτε η επίσχεση εργασίας. Επέλεξαν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι την επίσχεση εργασίας. Χθες δήλωσαν, εκθέτοντας τους λόγους της επίσχεσης ο καθένας, ότι δε θα πηγαίνουν στην εργασία τους μέχρις ώτου η διοίκηση του ΕΚΑΒ συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ. Αντί η διοίκηση του ΕΚΑΒ να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ, εξέφρασε εγγράφως με ιμέιλ ότι θεωρούν τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων “αποχή από την εργασία”»

Την ίδια στιγμή στο ΥΜΑΘ έλαβε χώρα διαμαρτυρία μερίδας εργαζομένων του ΕΚΑΒ, με τον κ. Αγγελίδη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων να δηλώνει στον FOCUS FM 103.6 σχετικά με την υπόθεση:

«Θέλουμε να εφαρμοστεί ο νόμος και η απόφαση που έβγαλε το ΣτΕ 2332 να συμμορφωθεί η υπηρεσία και να πληρώσει τα χρήματα των εργαζομένων για το διάστημα που βρίσκονταν σε αναστολή. Όταν το Υπουργείο Υγείας ή ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ έχει περάσει τόσος καιρός και μετά από τόσους μήνες δε πληρώνουν τα δεδουλευμένα, δε μπορώ να βρω λέξη πρέπουσα για να τους περιγράψω»

«Ενώ κρίθηκε αντισυνταγματική η αναστολή εργασίς των εργαζομένων, φτάσαμε κιόλας να μας απειλούν με κυρώσεις. Και έχουν το θράσος να βγάζουν και ανακοινώσεις κάποιοι διευθυντές με τις… πλάτες της διοίκησης, απειλώντας πως αν διαμαρτυρηθείτε, θα κατηγορηθείτε για αποχή(…)Η σημερινή Κυβέρνηση βάζει τον εκάστοτε διευθυντή να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά»

«Οι συνάδελφοι αυτοί ήταν σε υπηρεσία και πρέπει να πληρωθούνε είτε χρησιμοιήθηκαν, είτε όχι, για να εξυπηρετήσουν διάφορους σκοπούς και να επιβάλλουν τον εμβολιασμό ή το οτιδήποτε. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός είναι ότι κανένας δεν είναι πάνω από τους νόμους και από το Σύνταγμα του κράτους. Διεκδικούμε κάτι που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο»

«Εμείς θα κάνουμε μια σειρά από παρεμβάσεις, έτσι ώστε να δώσουν τουλάχιστον τα χρήματα που οφείλουν στους εργαζομένους. Δε θα το αφήσουμε έτσι».

τις συνεντεύξεις στα σχετικά ηχητικά παρακάτω:

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: «Μέχρι πριν δυο εβδομάδες μιλούσαν για συνεργασίες, ενώ τώρα βρίζονται και οι τρεις για να συσπειρώσουν το ακροατήριό τους»
Επόμενο άρθροΣύγκρουση τριών οχημάτων με τραυματία μια γυναίκα