Για την σπουδαία πρωτοβουλία που έλαβαν συγγενείς των θυμάτων ή ακόμη και τραυματίες που επιβίωσαν από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο γιος μιας γυναίκας που ανασύρθηκε νεκρή από το σημείο του δυστυχήματος, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης.

«Εμείς, μέσα από το σωματείο που έχουμε κάνει θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους συγγενείς των τραυματιών ή των θανόντων, τους επιβάτες που επέζησαν και δεν έχουν “τίποτα”, γιατί δεκοιμούνται τα βράδια. Θέλω να κάνω ένα κάλεσμα σε όλους αυτούς να έρθουν στο σωματείο, να είμαστε ένα, αλλά και όλους τους υπόλοιπους πολίτες να συμμετέχουν, βοηθώντας σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε αρχικά οκ. Κωνσταντινίδης και πρόσθεσε:

«Υπάρχει στο change.org, τραγωδία Τεμπών, μαζεύουμε υπογραφές για την άρση της βουλευτικής ασυλίας. Αυτό που γίνεται δεν αφορά μόνο τα Τέμπη και εμάς. Γίνεται για όλο τον ελληνικό λαό. Δε γίνεται σε μια χώρα Δημοκρατίας το 2023 να υπάρχει βουλευτική ασυλία», αναφορικά με την πρωτοβουλία των προαναφερθέντων που έχει απώτερο σκοπό την ανάληψη των ευθυνών από εκείνους που πρέπει και “κρύβονται” πίσω από την ασυλία.

Σχετικά με την προβολή της είδησης ότι συγγενείς θυμάτων “έσπευσαν να υποδεχτούν τους επιβάτες από το πρώτο δρομολόγιο μετά την επανέναρξή τους από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη”, o προσκεκλημένος απκατέστησε την αλήθεια:

«Δεν πήγανε να υποδεχτούν κανένα, πήγανε να κάνουνε μια ειρινική διαμαρτυρία, με την απορία του πώς γίνεται να μπαίνουν ακόμη στα τρένα μετά από αυτό, ενώ δεν έχει αλλάξει κάτι. “Κόψανε” πάρα πολλά πράγματα στο μοντάζ απ’ όσα είπε και ο πατέρας μου, ενώ οι επιβάτες ήταν και από κόμματα. Κάποτε ο λαός κοιμόταν, πλέον δε κοιμάται(…) Μου δείχνει ότι οι ένοχοι για ότι συνέβη στην Ελλάδα είναι πολύ ψηλά. Αναρωτιέμαι πως αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι “επιβάτες” του τρένου που αποδείχτηκε ότι ανήκουν στη ΝΔ) κοιμούνται ήσυχοι».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

 

Προηγούμενο άρθροΠανικός στην Πάτρα: Άρπαξε μαχαίρι από κρεοπωλείο και άρχισε να τον κυνηγά
Επόμενο άρθροΧαράλαμπος Κοροξενός : Τρία ελληνικά δημόσια νοσοκομεία έδωσαν σε ιδιωτική εταιρεία ιατρικούς φακέλους ασθενών