Σβεν Μαρί στην εφημερίδα “Le Soir”: «Πιστεύω ότι η Καϊλή αποτελεί ένα τρόπαιο»

Η Εύα Καϊλή καθώς και ο Μαρκ Ταραμπέλα παραμένουν προφυλακιστέοι για την υπόθεση «Qatargate», ενώ εκκρεμεί η αίτηση αποβολής κατά του δικαστή-ανακριτή Μισέλ Κλεζ, αναφέρει σήμερα η βελγική εφημερίδα Le Soir.

«Δύσκολο χτύπημα για την Εύα Καϊλή, ήδη κρατούμενη για 10 εβδομάδες», σχολιάζει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε χθες βράδυ να παρατείνει την προληπτική της κράτηση, όπως και για τον Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι και τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα – και οι τρεις κατηγορούνται στο πλαίσιο της έρευνας για φερόμενες πράξεις διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Πίστευα πραγματικά ότι έπρεπε και επρόκειτο να απελευθερωθεί, τουλάχιστον με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι», δήλωσε ο Σβεν Μαρί, ο νέος δικηγόρος της κ. Καϊλή, στην εφημερίδα “Soir”, μετά την απόφαση τoυ προδικαστικού συμβουλίου.

«Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί ένα τρόπαιο. Όμως δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση σήμερα», πρόσθεσε επίσης.

Προηγούμενο άρθροΣτη φυλακή οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό
Επόμενο άρθροΜαρία Ζαχάροβα: «Δυτικοί δημοσιογράφοι που συμπεριφέρονται σε εμάς, τη χώρα μας και τον λαό μας αγενώς, δεν είναι ευπρόσδεκτοι»