Στρώνουν το έδαφος για την επόμενη πανδημία – “Ο ιός θα είναι κατά 70% θανατηφόρος” είπε σήμερα η Παγώνη

Από τώρα για την επόμενη πανδημία, την οποία αποκαλούν «νόσο Χ» άρχισαν να μας… προετοιμάζουν οι ειδικοί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ),εξέδωσε προειδοποίηση για την εμφάνιση νέας θανατηφόρας πανδημίας. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κάλεσε όλες τις χώρες του πλανήτη να προετοιμαστούν.

Απευθυνόμενος στην ετήσια συνέλευση του ΠΟΥ που διεξάγεται στην Γενεύη από τις 21 έως τις 30 Μαΐου, ο Τέντρο Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι είναι η ώρα για την επίσπευση των διαπραγματεύσεων με στόχο την πρόληψη της επόμενης πανδημίας.

«Δεν μπορούμε να το αναβάλουμε», είπε προειδοποιώντας ότι η επόμενη πανδημία «είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει την πόρτα».

«Αν δεν κάνουμε εμείς τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, τότε ποιος θα τις κάνει; Και αν δεν τις κάνουμε τώρα, τότε πότε;», είπε.

Με την σειρά της, σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μετέφερε την πληροφορία, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ πρόκειται για έναν ιό ο οποίος θα είναι κατά 70% θανατηφόρος.

Η επόμενη νόσος Χ θα είναι ζωονοσογόνος, όπως ισχυρίζονται. Που σημαίνει ότι θα προέρχεται από άγρια ή οικόσιτα ζώα και στη συνέχεια θα διαχυθεί στους ανθρώπους.

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Νεαροί προκάλεσαν ζημιές σε αστικό λεωφορείο ύστερα από καβγά με τον οδηγό
Επόμενο άρθροΚ. Βελόπουλος: «Έχουμε χρέος να μην ξεχνάμε – Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι ΔΙΚΑ ΜΑΣ θα ναι! 29 Μαϊου 1453»