Στον πόλεμο και η Λευκορωσία: Συμφωνία Πούτιν- Λουκασένκο

Κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία! Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mk.ru, o Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική δύναμη κρούσης στα δυτικά σύνορα της χώρας ως απάντηση σε αυτό που χαρακτήρισε επιδείνωση της έντασης. Την είδηση μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta στο οποίο ο Λουκασένκο στη διάρκεια συνεδρίασης με αξιωματούχους των λευκορωσικών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε ότι:

«Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στα δυτικά σύνορα της (ρωσο-λευκορωσικής) Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή δύναμη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας».

Σε μια παράλληλη διπλωματική εξέλιξη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα συνάντηση της G7, μετά τα σημερινά ρωσικά πλήγματα εναντίον της Ουκρανίας.

Προηγούμενο άρθροΈρευνα: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος επικίνδυνων καρδιαγγειακών επιπλοκών για τους ανθρώπους με αυτοάνοσο νόσημα που έπαθαν έμφραγμα
Επόμενο άρθροNorth Evia-Samos Pass: Σε 8 μόλις λεπτά έγιναν «καπνός» τα vouchers