Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκηδόνας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, καθώς και των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ζ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε χθες (28-02-2021) ειδική επιχειρησιακή δράση στην ευρύτερη περιοχή της Σίνδου.

Κατά την εν λόγω επιχείρηση, η οποία ως στόχο είχε την πρόληψη και καταστολή επικίνδυνων παραβάσεων όπως η οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό ή η τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, ελέγχθησαν συνολικά (62) οχήματα και (103) άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν, συνολικά, (55) παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν σε:

  • Χρήση φιμέ μεμβρανών, 
  • Πρόκληση θορύβων από εξατμίσεις πέραν των επιτρεπόμενων ορίων,
  • Μη ορατή πινακίδα,
  • Έλλειψη δελτίου τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ),
  • Στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και
  • Παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Επισημαίνεται ότι σε μία (1) περίπτωση αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας οχήματος, σε μία (1) περίπτωση αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης οδηγού, ενώ πραγματοποιήθηκε και μία  (1) ακινητοποίηση οχήματος. 

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης με αμείωτη ένταση.

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Ένα χρόνο μετά την πανδημία η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει διδαχθεί τίποτα
Επόμενο άρθροΚ. Βελόπουλος στον Focus FM: Κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τελειώσουν την οικονομία. Μετά την πανδημία, έρχεται χρεοκοπία – ΗΧΗΤΙΚΟ