Στο «τραπέζι» νέα αυστηρά μέτρα-Πάμε για καθολικό – σκληρό lockdown;

Εν μέσω lockdown συζητάμε για καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου. Ενώ τα αυστηρά μέτρα και η παρατεταμένη καραντίνα δεν φαίνεται να αποδίδουν καθώς τα νοσοκομεία της χώρας δέχονται αφόρητες πιέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα ακόμα και αύριο Τετάρτη ή Πέμπτη.

Αυστηρότερα μέτρα και πιθανόν ένα lockdown τύπου Μαρτίου προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Open σήμερα το πρωί.

Ο υπουργός ανέλυσε τα νούμερα νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, αλλά και κλίνες ΜΕΘ, σημειώνοντας πως το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ολικού lockdown άφησε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας με δηλώσεις του. «Θα προτιμήσουμε ένα lockdown από το να δούμε έναν τεράστιο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία. Κάποια χαρακτηριστικά που βλέπουμε δείχνουν μια επιδείνωση και γι’ αυτό λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας. Αν χρειαστεί μέσα στη βδομάδα θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα. Γεωγραφικά εστιάζουμε στην Αττική» είπε.

 

 

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Με βροχές, καταιγίδες και ανέμους το επόμενο διήμερο
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Φοιτητές απέκλεισαν τις εισόδους του ΑΠΘ με λουκέτα