Στο στόχαστρο οι ανεμβολίαστοι- Πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με ολικό lockdown.

Ένα βήμα πιο κοντά στη λήψη νέων περιορισμών, οι οποίοι θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους ανεμβολίαστους πολίτες, βρίσκεται η κυβέρνηση. Τις επόμενες ημέρες συνέρχεται ξανά η επιτροπή των ειδικών, που αναμένεται να προβεί σε νέες εισηγήσεις, ενώ συνεχίζονται οι συσκέψεις και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την Τετάρτη και θα αφορούν τους ανεμβολίαστους οι οποίοι είναι κάτι παραπάνω από πιθανό ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ολικό lockdown. Σε αυτή την περίπτωση ελεύθερη πρόσβαση αναμένεται να έχουν μόνο στα φαρμακεία, ενώ στα καταστήματα τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτό να απαιτείται rapid test για την είσοδο τους.

Στο τραπέζι έχουν πέσει επίσης σενάρια για κλιμακωτό ωράριο στο δημόσιο προκειμένου να περιοριστεί η επιβατική κίνηση στα μέσα μεταφοράς τις ώρες αιχμής και η χρήση μάσκας παντού.

Την ίδια υπάρχουν σκέψεις για επιβολή μοντέλου… Γαλλίας και στη χώρα μας όσον αφορά στον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 65 ετών.

Ειδικότερα, εξετάζεται να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου. Σε περίπτωση που αποφασιστεί αυτό, τότε το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 65 θα λήγει πέντε εβδομάδες μετά την παρέλευση εξαμήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

 

Προηγούμενο άρθροVIDEO- Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
Επόμενο άρθροΠλεύρης – Στο τραπέζι το lockdown για ανεμβολίαστους