
Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, καθηγήτρια Καλλιόπη Σπανού θα διαβιβάσει στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης. Ο κ. Τασούλας, στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ηρώδου Αττικού όπου θα τα επιδώσει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, «η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού εκ των τελικών αποτελεσμάτων διαπιστώσει ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία (151) των εδρών στην νέας Βουλή» θα εκκινήσει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει την πρώτη εντολή και θα την επιστρέψει ως το τέλος της ημέρας. Πιθανότατα θα προηγηθεί ένας κύκλος τηλεφωνημάτων προς τους πολιτικούς αντιπάλους του για να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του.
Είναι εμφανές και με βάση τις δηλώσεις του πρωθυπουργού η επιθυμία για επίσπευση της δεύτερης κάλπης, ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από τις διερευνητικές εντολές.
Σημειώνεται ότι έως τώρα, το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι να στηθούν οι δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου .