Στο όρος Πατέρας, προς το Πεδίο Βολής Μεγάρων, το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς Βίλια – Κάηκαν σπίτια και αποθήκες εκτός οικισμών

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής, η οποία εκτός των άλλων έχει καταστρέψει ή έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και σε σπίτια, στις περιοχές Οινόη, Καραούλι, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, ΤΙΤΑΝ.

Η πυρκαγιά στο πέρασμα της έκαψε σπίτια και αποθήκες, που ήταν σε απόσταση από τους οικισμούς και μέσα στο δάσος  Ωστόσο η πλήρης  καταγραφή των ζημιών αναμένεται να γίνει αφού τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Από το μεσημέρι μεγάλο μέτωπο κατακαίει στο όρος Πατέρα και κατευθύνεται προς το Πεδίο Βολής στο Κανδήλι Μεγάρων, όπου έχει φτάσει περίπου στα 5-6 χιλιόμετρα, καθώς πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι που ωθούν τις φλόγες προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής, στην περιοχή αυτή αρχίζει μια βραχώδης έκταση χωρίς βλάστηση και εκτιμούν ότι η φωτιά θα σταματήσει εκεί. Επίσης, βοηθάει το γεγονός ότι στο σημείο αυτό πνέουν ασθενείς άνεμοι (2 μποφόρ στα Μέγαρα), ενώ στο υπόλοιπο κομμάτι, πιο βόρεια προς την Οινόη, έχει κατά διαστήματα ριπές 4 έως 6 μποφόρ.

Στην πυρκαγιά παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 12 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Προηγούμενο άρθροΠοτσετίνο:«Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι στην αποστολή με την Μπρεστ ο Μέσι» (vid)
Επόμενο άρθροΥψηλός o κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ