Στο λιμάνι της Καλαμάτας οι παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν Ν/Δ της Πύλου

Στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ομάδα 49 παράνομων μεταναστών έφτασε στο λιμάνι της Καλαμάτας με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Γύρω στις 3 το μεσημέρι, φορτηγό πλοίο τους διέσωσε από το σκάφος στο οποίο επέβαιναν,  109 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Με βάση τις αρχικές αναφορές και τις δικές τους μαρτυρίες, επτά άτομα αυτοπροσδιορίστηκαν ως Αιγύπτιοι, ένας από το Μπαγκλαντές και σαράντα ένα ως Σύροι.

Ανάμεσά τους  υπάρχουν έφηβοι και μία γυναίκα που νωρίτερα είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω εγκαυμάτων, αν και δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Τα άτομα που έχουν διασωθεί θα φιλοξενηθούν προσωρινά στις αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας. Ο χώρος έχει προετοιμαστεί από τις υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ερυθρού Σταυρού.

Για αυτούς έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή, ενώ το Λιμεναρχείο διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν άτομα που συμμετέχουν στην παράνομη διακίνησή τους. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα ξεκινήσουν για οργανωμένο KYT στην ενδοχώρα.

Προηγούμενο άρθροΥψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη:Ξεκινούν σήμερα έργα συντήρησης σε επαρχιακούς δρόμους