ΒΙΝΤΕΟ- Στο Κίεβο οι ρωσικές δυνάμεις – Συναγερμός για υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσέρνομπιλ

Φωτογραφία Αρχείου

Η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεια να αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις  βρίσκονται περίπου 9 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας και την ουκρανική Βουλή.

Νωρίτερα οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι μάχονται εναντίον μονάδων ρωσικών τεθωρακισμένων σε δύο πόλεις, τη Ντίμερ και τη Ιβανκίβ, που βρίσκονται αντίστοιχα 45 και 80 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου.

 

Στο μεταξύ η ουκρανική υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι καταγράφει αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ. Ουκρανός αξιωματούχος είπε ότι ο ρωσικός βομβαρδισμός έπληξε αποθήκη ραδιενεργών αποβλήτων και αναφέρθηκε αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας, αν και αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Η πληροφορία έρχεται αφότου οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ μετά από «σκληρή» μάχη, με την κατάσταση των πυρηνικών εγκαταστάσεων αποθήκευσης «άγνωστη».

 

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα η φωτιά στη Συμμαχική Οδό
Επόμενο άρθροBINTEO-Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στον ΑΝΤ1: “Δυστυχώς το διεθνές δίκαιο δεν υφίσταται”