Στις 20:30 λέγεται ότι θα γίνει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της Κυριακής

Νωρίτερα από οτι γινόταν στο παρελθόν θα γίνει γνωστή η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της Κυριακής σύμφωνα με ενημέρωση της Singular Logic.

Συγκεκριμένα μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή μέχρι τις 20:30, θα υπάρχει εικόνα για πάνω από το 10% της επικράτειας, που θεωρείται το όριο για το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα.

Η εταιρεία εκτιμά ότι στο διάστημα από τις 21:00 έως τις 22:00 θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

Όταν θα ολοκληρώνεται η διαλογή των ψηφοδελτίων σε κάθε εκλογικό τμήμα, το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τους συνδυασμούς θα γνωστοποιείται απευθείας, με καταχώρηση στο ειδικό τάμπλετ που θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic. Στη συνέχεια θα γίνεται η καταγραφή των σταυρών προτίμησης και το αποτέλεσμα θα μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα πρώτα αποτελέσματα της σταυροδοσίας θα ανακοινωθούν γύρω στις 22:00-23:00 και τα τελικά αναμένονται τα ξημερώματα.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί ο κλασικός τρόπος μετάδοσης με τηλεγραφήματα μέσω δήμου και περιφέρειας, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του 1981, μέθοδος η οποία καθυστερεί την δημοσιοποίηση του αποτελέσματος από τα εκλογικά τμήματα κατά 2,5-3 ώρες.

Προηγούμενο άρθροΑποσύρθηκε από την εκλογική μάχη και το ψηφοδέλτιο του Συ.Ριζ.Α ο Γιώργος Κατρούγκαλος
Επόμενο άρθροΚανονικά στο ψηφοδέλτιο του Συ.Ριζ.Α τελικά το όνομα του Γιώργου Κατρουγκαλου