Τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδέχθηκε να συναντήσει σήμερα στις 14.00 στην Κωνσταντινιούπολη σε γεύμα που θα έχουν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το γεύμα θα παρατεθεί από τον τούρκο πρόεδρο στο προεδρικό μέγαρο στα Θεραπειά της Κωνσταντινουπολης, με θέα τον Βόσπορο, στον ίδιο χώρο όπου ο Ερντογάν είχε υποδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ, όταν εκείνη πραγματοποίησε το τελευταίο της ταξίδι πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία της Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Sabah, η διεύθυνση επικοινωνιών της τουρκικής Προεδρίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν προβλέπεται να γίνει αξιολόγηση θεμάτων που σχετίζονται με τις διμερείς σχέσεις, καθώς και τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συμμετείχε νωρίτερα στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

Προηγούμενο άρθρο3.687 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής υποστηρίζουν ότι κατέστρεψαν οι Ρώσοι
Επόμενο άρθροΠολύωρη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης