Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται σήμερα στην Κίνα για τη δεύτερη επίσκεψή του μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, με αποστολή να αυξήσει την πίεση επί του Πεκίνου αναφορικά με διάφορα ζητήματα, όπως η υποστήριξή της Κίνας στη Ρωσία, και να επιδιώξει παράλληλα μια μεγαλύτερη σταθερότητα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα έχει μεθαύριο, Παρασκευή, συνομιλίες με τους κινέζους ηγέτες στο Πεκίνο, στη διάρκεια των οποίων θα ζητήσει αυτοσυγκράτηση την ώρα που στην Ταϊβάν ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα ένας νέος πρόεδρος.

Αναμένεται επίσης να εκθέσει τις αμερικανικές ανησυχίες για τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας, για τις οποίες η Ουάσινγκτον κρίνει ότι παραβιάζουν τον ανταγωνισμό, ζήτημα ουσιώδες για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τη φετινή εκλογική χρονιά.

Ο Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται επίσης στην Κίνα για να κατευνάσει τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Αυτές έχουν σαφώς χαλαρώσει μετά την επίσκεψη του Μπλίνκεν τον Ιούνιο.

Μετά το ταξίδι αυτό πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινιπίνγκ το Νοέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε μια επανάληψη των επαφών ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις τους και σε μια συνεργασία στη μάχη κατά της παραγωγής φεντανύλης, που ευθύνεται για πολλούς θανάτους μεταξύ των τοξικομανών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προηγούμενο άρθροΣυστάσεις του Υπουργείου Υγείας για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Επόμενο άρθροΣε ισχύ από σήμερα το λεγόμενο “Καλάθι του Πάσχα”