Στην Ελλάδα το πρωτάθλημα ακρίβειας – Απροστάτευτοι οι καταναλωτές, ξεκινούν οι διακοπές για απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος…παράνομη η ρήτρα αναπροσαρμογής

«Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα η Ελλάδα παίρνει το πρωτάθλημα της ακρίβειας με πολλούς βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα» είπε στον Focus FM ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Μποτίτση.

“Η επιλογή της χώρα μας να εφαρμόσει το χρηματιστήριο ενεργείας με τον τρόπο που το εφαρμόζει, δηλαδή το 100% της ενεργείας, της ζήτησης που καταναλώνεται στην χώρα να είναι μέσω χρηματιστηρίου, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου χρησιμοποιηθούν ένα ποσοστό της κατανάλωσης στο χρηματιστήριο ούτε 30%, αυτό είναι που δημιουργεί τα τεράστια προβλήματα”, είπε ο κ. Αδαμίδης.

“Εντός της ημέρας γίνονται αγοραπωλησίες αδικαιολόγητες. Έχει δημιουργηθεί ένα καρτέλ από τέσσερις παίχτες που παράγουν ρεύμα, μέσα σε αυτές και η ΔΕΗ και χωρίς κανέναν έλεγχο διαμορφώνουν τις τιμές. Κάθε μισή ώρα και διαφορετική τιμή με τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή ο οποίος μετά και την ρήτρα αναπροσαρμογής που διασφαλίζει την κερδοφορία των εταιρειών έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Τα αποτελέσματα για τους καταναλωτές είναι τραγικά”.Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα, αυτά πηγαίνουν κατευθείαν στους παίχτες της αγοράς» σημείωσε.

Όπως δήλωσε ο κ. Αδαμίδης οι καταναλωτές είναι απροστάτευτοι ενώ ξεκινούν και διακοπές για απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής τόνισε ότι οι καταναλωτές έχουν παγιδευτεί και πως κανείς δεν τους ενημέρωσε αναλυτικά τί ακριβώς σημαίνει:

«Πρόκειται για ελληνική πατέντα,είναι παράνομη, θα έπρεπε να παρέμβει η ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. μιλάμε για αισχροκέρδεια».

Ακούστε εδώ το ηχητικό:

Προηγούμενο άρθροΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση: Οι πολίτες απροστάτευτοι απέναντι στους κερδοσκόπους της ενέργειας