Σε θρίλερ εξελίσσεται η ανοδική τιμή των καυσίμων στη χώρα μας που αναδεικνύεται πρωταθλήτρια με την πιο ακριβή αμόλυβδη στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο (14.11) δελτίο τιμών υγρών καυσίμων της Κομισιόν (DG Energy -weekly oil bulletin), η Ελλάδα με μέση τιμή αμόλυβδης στα 2,106 ευρώ/λίτρο βρίσκεται στην πρώτη θέση με την υψηλότερη τιμή, ακολουθούμενη από τις παραδοσιακά ακριβότερες Δανία με 2,062 ευρώ/λίτρο και Φινλανδία με 2,028 ευρώ/λίτρο. Όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη έχουν τιμές κάτω από 2 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. των 27 διαμορφώνεται για τη συγκεκριμένη περίοδο σε 1,792 ευρώ/λίτρο, δηλαδή η τιμή στην ελληνική αγορά είναι υψηλότερη κατά 17,5%. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο η Ελλάδα βρισκόταν στην πέμπτη θέση στην Ε.Ε.

Παράλληλα, η χώρα μας αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση με την υψηλότερη τιμή στο πετρέλαιο κίνησης (diesel), στο οποίο συνήθως ήταν αισθητά χαμηλότερα μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Με μέση τιμή στα 2,071 ευρώ/λίτρο η Ελλάδα βρέθηκε πίσω μόνο από τις Σουηδία (2,367 ευρώ/λίτρο) και Φινλανδία (2,228 ευρώ/λίτρο).

Με μέσο όρο στην Ε.Ε. των 27 σε 1,889 ευρώ, η χώρα μας είναι ακριβότερη κατά 9,65% στο diesel, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο βρισκόταν στην 11η θέση στην Ε.Ε.

 

Προηγούμενο άρθροBINTEO- Κίνα: Απίστευτες εικόνες με πρόβατα να περπατούν σε κύκλο επί 12 ημέρες
Επόμενο άρθροΣυναγερμός σε πτήση από Κύπρο: Επιβάτης βρέθηκε νεκρός