Στην Αθήνα από χθες το βράδυ το “γιγαντιαίο” Ρωσικό Ilyushin Il-76

Χθες λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας το γιγαντιαίο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76, στο πλαίσιο της ρωσικής βοήθειας για την προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών στη χώρα μας.

Το σχετικό βίντεο από την άφιξη του Ilyushin Il-76 αναρτήθηκε στο Facebook τη ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Τα  Ilyushin Il-76, που αποστέλνονται στην Ελλάδα, είναι από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Το Il-76 μεταφέρει 42 τόνους νερό στις δυο δεξαμενές του. Γεμίζει με νερό μέσα σε 12-15 λεπτά και πραγματοποιεί ρίψεις από ύψος έως 50 μέτρα σε 8 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας μεγάλη επιφάνεια 600×100 μέτρα.

Χάρη στην μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσσει  μπορεί να φτάσει γρήγορα ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές και αποκαλείται «υδάτινο βομβαρδιστικό». Έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν επιτυχώς σε Ελλάδα, Αρμενία, Ισραήλ, Συρία, Τουρκία, Χιλή κ.α.

Η Ρωσία στέλνει στη χώρα μας συνολικά δύο Ilyushin II-76 και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8. Τα επιπλέον ρωσικά πτητικά μέσα θα ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας μας, συνδράμοντας το θηριώδες Beriev Be-200, το οποίο ήδη επιχειρεί στα πύρινα μέτωπα.

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός σήμερα 11/08 στη Μακεδονία και τη Θράκη
Επόμενο άρθροΑναζωπυρώσεις όλη τη νύχτα στη Γορτυνία