Στην 55η Σύνοδο ΥΠ.ΕΞ της ASEAN ο Νίκος Δένδιας – Συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 55ης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του οργανισμού «ASEAN» (Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας) που φιλοξενείται από την Καμπότζη στην Πνομ Πενχ, συμμετέχει ο Νίκος Δένδιας. Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο της Συνόδου, υπέγραψε τη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας της Ελλάδας με τον ASEAN.

Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί και το Όργανο Εισδοχής στη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας σε Νοτιοανατολική Ασία (Treaty of Amity and Cooperation in Southeast Asia – TAC).

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με ομολόγους του. Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχη Μοχάμεντ Αμπντουλραχμάν μπιν Τζασίμ Αλ-Θανί (M. Abdulrahman bin Jassim Al Thani). Κατά τη συνάντηση διεξήχθη εποικοδομητική συζήτηση για τις σχέσεις Ελλάδας-Κατάρ, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αφγανιστάν, στο Ιράν, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει σήμερα διμερείς επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κίνας, της Ταϊλάνδης και της Ινδονησίας. Χθες, συναντήθηκε με τον δεύτερο υπουργό Εξωτερικών του Μπρουνέι, με τον υπουργό Εξωτερικών της Σιγκαπούρης, με τον οικοδεσπότη και υπουργό Εξωτερικών της Καμπότζης και με τον γενικό γραμματέα του ASEAN.

Προηγούμενο άρθροΠολύωρη διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΣοκ στη Σαντορίνη: Τουρίστας στην προσπάθειά του να φωτογραφίσει το ηλιοβασίλεμα σκότωσε 34χρονο