Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων παρά τις έντονες αντιδράσεις.

Εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων της ακαδημαϊκής κοινότητας το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, ενώ στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί στις 7 Μαρτίου και θα τεθεί προς ψήφιση την επόμενη ημέρα.

Συνεχίζεται δυναμικά ο αγώνας των φοιτητών

Οι φοιτητές κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους από την ερχόμενη εβδομάδα καθώς προγραμματίζουν μεταξύ άλλων:

  • «Πανελλαδικό συλλαλητήριο τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και πανελλαδικό συντονισμό Φοιτητικών Συλλόγων. Καμία εκπαιδευτική λειτουργία των ιδρυμάτων, να παραλύσουν τα Πανεπιστήμια και να βρεθούν φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό όλοι μαζί στους δρόμους!
  • Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Φλεβάρη, στις 12.00 στα Προπύλαια και συντονισμό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων των Φοιτητικών Συλλόγων.
  • Συγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων στο σημείο του εγκλήματος στα Τέμπη στις 24 Φλεβάρη!

“Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!” τονίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι που σήμερα θα συγκεντρωθούν στο σημείο του εγκλήματος στα Τέμπη

 

Προηγούμενο άρθροΧαμός με τους αγρότες στη Γαλλία: «Ντου» σε Εμανουέλ Μακρόν – Συγκρούστηκαν με αστυνομικούς σε αγροτική έκθεση
Επόμενο άρθροΚαιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις