Στη λίστα με τις “μη φιλικές” χώρες έβαλε η Ρωσία την Ελλάδα – Περιορισμοί στις διπλωματικές αποστολές

Πέντε ακόμα ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, προστέθηκαν από τη Ρωσία στον κατάλογο με τις «μη φιλικές χώρες», περιορίζοντας τις προσλήψεις στις διπλωματικές τους αποστολές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης, η διευρυμένη λίστα των «μη φιλικών χωρών», που «διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», περιλαμβάνει πλέον,  την Ελλάδα, τη Δανία, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία.

Tο διάταγμα, υπέγραψε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν και βάσει αυτού προσδιορίζεται ο αριθμός των υπαλλήλων που μπορούν να προσλάβουν οι πρεσβείες και τα προξενεία αυτών των χωρών στη Ρωσία.

Για την Ελλάδα είναι 34 άτομα, για τη Δανία 20 και τη Σλοβακία 16, ενώ Σλοβενία και Κροατία δεν μπορούν πλέον να απασχολούν τοπικό προσωπικό στις διπλωματικές αποστολές τους.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς επίσκεψη σε υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ θα γίνεται η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου
Επόμενο άρθροΚινητοποιήσεις και μέσα στον Αύγουστο αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ