Στη λήψη νέων μέτρων προχωρά η κυβέρνηση. Αύριο οι ανακοινώσεις-Στη Θεσσαλονίκη σήμερα Χρυσοχοΐδης – Χαρδαλιάς

Στη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Η Επιτροπή εδικών του υπουργείου Υγείας που συμβουλεύει την κυβέρνηση, θα πάρει τις αποφάσεις της, ώστε να εισηγηθεί νέα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο.
Ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθεί είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει από τις 6 το απόγευμα. Ένα μέτρο που ήδη ισχύει στις «κόκκινες» περιοχές πλην της Αττικής, για την οποία κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν πως είναι δύσκολο να εφαρμοστεί λόγω του πληθυσμού και της συμφόρησης που μπορεί να προκληθεί τις ώρες πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει αυτό το μέτρο.
Στο τραπέζι επίσης το ενδεχόμενο πιο αυστηρών τοπικών lockdown, η επιστροφή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην τηλεκπαίδευση καθώς η οριζόντια λειτουργία του λιανεμπορίου με την μέθοδο του click away για όλες τις περιοχές.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πραγματοποιήσουν έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον κορωνοϊό, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης.

Προηγούμενο άρθροΣε επιφυλακή για πλημμύρες τις επόμενες ώρες στο Πέταλο Φερών Έβρου
Επόμενο άρθροΣκόπια: Απορρίφθηκε πρόταση μομφής κατά του Ντιμιτρόφ